Amana7 Online Webshop

Skip to Main Content »

Search Site
Üdvözlünk az Amana7 webshopban!

You're currently on:

Cecil M. Robeck, JR. Az Azusa utcai misszió és ébredés

Kattints duplán, ha nagyban szeretnéd látni!

Zoom Out
Zoom In

Kiskép(ek)

Cecil M. Robeck, JR. Az Azusa utcai misszió és ébredés

Légy az első aki véleményt ír erről a termékről.

Bolti ár: 3 500 Ft

Webshop ár: 3 150 Ft

Add Items to Cart
vagy

Rövid ismertető:

A pünkösdi világmozgalom születése

Részletek:

Cecil M. Robeck, Jr. (MDiv, PhD) a David J. DuPlessis Központ Igazgatója és a Fuller Theological Seminary Egyháztörténeti és Ökumenika Tanszékének a professzora. Fő kutatási területe az Azusa utcai misszió, valamint a misszió hatásának vizsgálata.
A 20. század elején induló pünkösdi ébredés és misszió néhány évtized alatt világmozgalommá szélesedett. A történelmi egyházakra gyakorolt hatása, valamint társadalmi következményei miatt sem az egyháztörténet-írás, sem a világi történetírás nem kezelheti pusztán egy felekezet születésének periférikus eseményeként azt, ami az Azusa utcában lezajlott. Most adhatjuk a magyar olvasó kezébe saját anyanyelvén az első olyan átfogó művet, amely közérthetően, ugyanakkor a történész igényességével közelíti meg a több mint 100 éve lezajlott eseményeket.
A szerző az események értékelését ránk, olvasókra bízza. Reméljük, hogy ez a nemzetközi szinten is elismert mű jelentős segítséget nyújt a pünkösdi mozgalom magyarországi kutatásához, és még inkább szeretnénk, hogy sok keresztényben ismét fellángoljon a megújulás, az ébredés utáni vágy, amelyre Istenünk újra a Szentlélek egyház- és társadalomformáló kitöltésével válaszol majd.

További információk

Borító: Puha kötés
Oldalak száma: 427
Kiadó: P.T.F.
Kiadás éve: 2015
 

Kosár

Üres a kosarad.

Szavazás

Mivel tehetjük jobbá a vásárlást számodra?
 
 
 
 
 

Amana Top7